GENEL BİLGİLER

Rize'de ilk Meslek Yüksekokulu 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuş olup, 20 Temmuz 1982 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesine devredilmiştir. 17.03.2006 tarihinde yeni kurulan Rize Üniversitesi'ne bağlanan Meslek Yüksekokulu 01/09/2009 tarihinde Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO şeklinde iki ayrı eğitim kurumuna dönüştürülmüştür. Bu tarihten itibaren Sosyal Bilimler MYO, Kavaklı Mahallesi Doğuşçay Kampüsünde eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. 11 Nisan 2012 tarihinde Rize Üniversitesi'nin ismi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştinden Yüksekokulumuz halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO olarak eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi, Lojistik, Dış Ticaret, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı olmak üzere altı (6) faal programımız bulunmaktadır. Bu programlarda 1235’i I. Öğretim, 438’i II. Öğretim olmak üzere toplam 1673 öğrenci eğitim görmektedir.

Meslek Yüksekokulumuz Doğuşçay Eğitim kampüsü hizmet binasında eğitim ve öğretime başladığı tarihten itibaren sırasıyla;  Öğr.Gör. Mehmet Ali FEYİZ (2012-2013),  Prof. Dr. Ahmet TABAK (2013-2016), Prof. Dr. Hasan Ali ESİR (2016-2017) yılları arasında Müdürlük görevlerini sürdürmüşler olup, halen bu görev 06.03.2017 tarihinden itibaren Doç.Dr. Süleyman ÇAKIR tarafından yürütülmektedir.

Misyon
Yüksekokulumuzun misyonu; öğrenci memnuniyetini esas alan katılımcı bir yönetim anlayışıyla, alanında yeterli mesleki bilgiye ve bu bilgileri kullanma becerisine sahip bireylerin yetiştirilmesini sağlamak ve bu sayede ilimiz ve bölgemizdekiler başta olmak üzere kamu ve özel sektör işletmelerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücü ihtiyacını karşılamaya katkı sunmaktır.

Vizyon
Yüksekokulumuzun vizyonu, başarılı öğrencilerin tercih ettiği, milletine ve tüm insanlığa hizmet sunacak nitelikli bireylerin yetiştiği, personeli ve mezunu olmaktan gurur duyulan, kaliteli bir akademik kadroya sahip bir eğitim kurumu olmaktır.

T.C. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu fotoğraf Görünüm İçin TIKLAYINIZ